Project Description

Wallis Annenberg Center

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA

Building the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in the heart of Beverly Hills involved the creation of a new cultural facility that both preserves and adapts the landmark 1933 Beverly Hills Post Office. Construction included a new 500-seat, state-of-the-art theater adjacent to the original Italian Renaissance Revival post office, three classrooms, a 150-seat flexible studio space, a donor lounge, production support services spaces and administrative offices.

The campus itself, a breathtaking 70,000-square-foot facility, celebrating the classic and the modern, has garnered multiple conservancy, design, architectural, and structural awards.

The skills and craftsmanship of SME Steel are prominent throughout this project.

PROJECT DETAILS

  • Steel Fabricator and Erector:┬áSME Steel
  • 70,000 SF
  • $3.7 Million
  • Contractor: Matt Construction
  • Engineer: Structural Focus
  • Architect: SPF Architects
  • LEED Gold
  • AIA Council Design Award
  • California Preservation Design Award
  • AIA Adaptive Reuse/Renovation/Historic Preservation Award
  • BUILD New Architecture Awards, Best International Museum Architects
  • BUILD Architecture Award, Best Beverly Hills Cultural & Performing Arts Project
  • Architzer A+ Popular Choice Award
  • Westside Urban Forum Award, Cultural
  • NCSEA Excellence in Structural Engineering
  • ENR Southern California Building of the Year
  • Los Angeles Architectural Civic Award
  • American Architecture Award
  • LA Conservancy Preservation Award
  • ENR California Cultural Project of the Year
  • Southern California Development Forum Built Award
  • AIA Next LA Award
  • Los Angeles Business Council, Unbuilt Civic Architecture Award